Kofoeds Mosteri

Kofoeds Mosteri, er en del af værkstedet Køkkenhaven, der indeholder både havearbejde, madlavningsundervisning, biavl og produktion af honning.

Mosteriet er et fællesskab for mennesker, der er interesseret i lokal fødevareproduktion, bæredygtighed og arbejde, der skaber social forandring. Mosten er produceret af overskudsfrugt doneret af lokale haveejere. Frugten plukkes, presses og mostes i samarbejde mellem personale, frivillige og elever på Kofoeds Skole.

Den færdige most, som er blevet døbt Storbymost, sælges i Kofoeds Skoles socialøkonomiske butikker i Nyrnberggade på Amager.

Mosteriet er blevet til med støtte fra Tuborgfondet.

Får du ikke plukket dine æbler?

Så lad os plukke dem i stedet.

Donér dine æbler til Kofoed Skoles Mosteri og lad æblerne gøre en forskel for mennesker i udsatte positioner i stedet for at rådne i haven.

Udfyld kontaktformularen, hvis vi må komme forbi og hente dine æbler.

NB! Vi har fået alle de tilmeldinger, som vi kan nå at plukke i 2023. Det betyder, at vi desværre ikke kan nå at komme forbi flere haver i år.

Du kan dog stadig tilmelde dig. Så beholder vi dine informationer, så vi kan kontakte dig til næste år, hvor vi plukker og moster igen.

Sådan foregår det

Vi kan bruge alle æbler, sorter og størrelser (også nedfald), de må dog ikke være rådne. Vi kommer i tidsrummet kl. 9-12 el. kl.12-15. Vi har plukkere, kasser og biler til rådighed og du behøver ikke være hjemme når vi kommer. Vi rydder pænt op efter os og sætter en flaske most som tak for donationen.*

Vi kører ud til alle haver på Amager. Er din have et andet sted på Sjælland skal du have mindst 10 træer indenfor et mindre område – f.eks. sammen med dine naboer – før vi kører ud til dig.

NB! Vi har fået alle de tilmeldinger, som vi kan nå at plukke i 2023. Det betyder, at vi desværre ikke kan nå at komme forbi flere haver i år.

Du kan dog stadig tilmelde dig. Så beholder vi dine informationer, så vi kan kontakte dig til næste år, hvor vi plukker og moster igen.

*Hvis du selv vil plukke dine æbler kan du også det, så kommer vi blot og henter dem

Vil du være elev i Kofoeds Mosteri?

Kofoeds Mosteri er en del af af Kofoeds Skoles sociale værksteder. Som elev i mosteriet har du mulighed for at tilegne dig både faglige og sociale kompetencer. Vi lægger vægt på godt socialt samvær, hvor vi hjælper hinanden og finder veje til, at alle kan bidrage til fællesskabet med de ressourcer, den enkelte har.

Vi tilrettelægger sammen dit forløb, så det passer præcis til dig.

Kontakt Kofoeds Mosteri

Socialpædagog
Miljø og Håndværk, Køkkenhaven

Direkte nummer: 41 73 32 21

Mail: camillahj@kofoedsskole.dk

Spørgsmål?

Telefon: 32 68 02 00
E-mail: ks@kofoedsskole.dk

Du er velkommen til henvende dig i ‘Kofoeds Kant’ eller ringe og høre mere om vores tilbud.
Telefonen er åben mandag, onsdag og torsdag 9.00-15.00 – tirsdag og fredag 9.00-13.00