Høstmarked på Kofoeds Skole

Lørdag den 15. oktober slår Kofoeds Skole dørene op til Høstmarked. Skolens flotte efterårshave danner rammen om en lang række hyggelige aktiviteter for voksne og børn.

Start efterårsferien med en hyggelig familiedag på Kofoeds Skole. Den 15. oktober kl. 10 – 14 afholder Kofoeds Skole Høstmarked. I skolens flotte efterårshave kan du lave æblemost og bålpandekager. I skolens social-økonomiske butikker kan du finde legetøj, vintage-varer og håndværk fra skolens værksteder. Skolens kreative undervisere afvikler børnevenlige aktiviteter.

Most din egen bæredygtige æblemost

En stor del af Høstmarkedets aktiviteter finder sted i det grønne område omkring værkstedet Køkkenhaven på Kofoeds Skole. I Køkkenhaven lærer skolens elever om bæredygtighed, havearbejde og produktion af og med egne råvarer.

Til Høstmarkedet kan du prøve kræfter med nogle af de opgaver, som skolens elever arbejder med til daglig – for eksempel æblemostproduktion. Siden 2017 har Kofoeds Skole drevet sit eget mosteri, hvor frugten er donationer fra private haver på Amager. Til Høstmarkedet kan du selv være med til at producere bæredygtig ‘storbymost’. Har du overskudsfrugt hængende på æbletræet kan du endda tage det med og bytte det til friskpresset most på dagen. 10 kg frugt giver én flaske.

Æbler på vej til at blive mostet i Mosteriet på Kofoeds SKole. Til Høstmarked kan du selv være med til at lave æblemost

På Kofoeds Mosteri producerer skolens elever ‘Storbymost’ af overskudsfrugt fra private haver på Amager.

Bålpandekager og børnefamilier

I år er der gjort noget ekstra ud af at gøre det børnevenligt. Der bliver bål, hvor du kan lave dine egne pandekager og skolens kreative undervisere har planlagt flere børnevenlige aktiviteter. Også tidspunktet, der – til forskel for Kofoeds Skoles andre markeder – ligger på en lørdag er med blik for børnefamilierne.

“Der sker meget i lokalområdet her omkring Holmbladsgade. Inden for få år er der etableret rigtig mange nye lejligheder og om lidt åbner der en ny folkeskole lige overfor os i Holmbladsgade 113. Det er naturligt at der kommer mange børnefamilier til. De kender ikke Kofoeds Skole endnu og derfor er det vigtigt for os at invitere dem indenfor og vise at Kofoeds Skole er en positiv og bidragende del af det lokalområde de er flyttet til – ikke et sted man skal gå udenom.” fortæller Signe Ulrich, der til daglig koordinerer Kofoeds Skoles socialøkonomiske aktiviteter, som teamleder for Kofoeds Skoles Butikker.

peberfrugter i drivhus i Køkkenhaven på Kofoeds Skole

Høstmarkedet er en fejring af de råvarer Kofoeds Skoles elever dyrker i skolens køkkenhave, som lige nu bugner af grøntsager, krydderurter og andre planter. Planterne der dyrkes i Køkkenhaven indgår i skolens undervisning og videre forarbejdning. De færdige produkter sælges i skolens socialøkonomiske butikker i Nyrnberggade.

Genbrugsshopping med god samvittighed

Kofoeds Skoles socialøkonomiske butikker i Nyrnberggade holder også åbent til Høstmarkedet. Her kan du finde lækre redesignede møbler og tekstiler, wellness-produkter og honning produceret af skolens egne bier, samt legetøj, møbler og genbrugstøj.

Vil du se hvor vores elever bygger mange af de unikke varer er der mulighed for at blive vist rundt på vores ReDesign-værksteder.

Al overskud fra Høstmarkedet går til Kofoeds Skoles arbejde med socialt udsatte mennesker i Danmark.

Plakat for Høstmarked på Kofoeds Skole

Plakaten for Kofoeds Skoles Høstmarked 2022 er udarbejdet på Kofoeds Skoles Medieværksted. Hent plakaten for årets Høstmarked ved at trykke på billedet.

Plakat for Høstmarked på Kofoeds Skole 2022, der afholdes lørdag d. 15. oktober på Nyrnberggade 1, 2300 København S.

Fotos: Michael Magnus Nybrandt og Kjeld Andersen