Nye vinde blæser over Kofoeds Skole. Indenfor de næste år får den sociale organisation en ny facade ud mod Nyrnberggade med socialøkomiske butikker og en mere åben og moderne profil. Første skridt tages i dag, hvor Kofoeds Skole præsenterer sin nye visuelle identitet og hjemmeside.

 

Visionerne er mange på Kofoeds Skole. En af dem er, at åbne skolen mere op, så den kan blive en aktiv spiller i lokalmiljøet og være et sted, hvor man kan komme, uanset om man er socialt udsat og har brug for vores hjælp eller man er en socialt engagerede københavner, der gerne vil købe nogle af vores socialøkonomiske produkter og derved støtte vores arbejde. Sidstnævnte har været muligt de sidste par år på Kofoeds Skoles mange socialøkonomiske loppemarked, men fra foråret 2018, vil man også kunne handle i en række nye socialøkonomiske butikker. Inden for ganske kort tid, påbegynder Kofoeds Skole nemlig en renovering af facaden ud mod Nyrnberggade, hvor hele stueetagen omdannes til socialøkonomiske butikker med alt fra genbrugstøj og cykler til kunsthåndværk og lokalt produceret æblemost. Renoveringen er støttet af den filantropiske forening Realdania, der har doneret hele 30 millioner kroner til formålet.

Om projektet siger projektleder i Realdania, Gustav Z. Brade:

“Realdania har valgt at støtte projektet, fordi vi mener, at det vil bidrage markant til at bringe Kofoeds Skole ind i fremtiden og styrke dens position som et lokalt, inkluderende samlingspunkt for hele kvarteret. Projektet vil modernisere skolen og sikre en bæredygtig driftsøkonomi, og bidrage til at rykke Kofoeds Skoles elever tættere på fællesskabet igennem nye arbejdspladser og naturlige møder med omverdenen.” 

 

Mennesker med mere

Et vigtigt skridt i retningen mod en mere åben og indbydende profil, er den visuelle identitet, som mange mennesker møder Kofoeds Skole igennem – nemlig den digitale. Derfor har Kofoeds Skole arbejdet intensivt på at opdatere denne, så den matcher det udtryk, som man kan forvente af en moderne social organisation. Identiteten er blevet udviklet i samarbejde med den grafiske tegnestue Rama Studio og idéen bag det nye logo, har især været, at skære ind til benet af, hvad det er for et arbejde, som Kofoeds Skole laver. Og her fandt man frem til én fællesnævner, nemlig mennesker. Ud fra den fællesnævner, kom Kofoeds Skole frem til mottoet: Mennesker med mere.

“På Kofoeds Skole arbejder vi med en bred gruppe af udsatte mennesker og vores tilbud er mange. Så det har faktisk været noget af en opgave for os, at koge alt dette ned til én sætning der foreklarer, hvad det er vi gør og kan. Og her kom vi frem til, at vi på trævs af alle tilbud og brugergrupper frem for alt har med mennesker at gøre. Mennesker, der typisk har mere med i bagagen end de fleste andre, i form af f.eks. misbrug, psykiske diagnoser, hjemløshed, osv. Men samtidig er det også mennesker, som typisk har mere at byde på, end mange måske går og tror. Vores pædagogiske tilgang bunder i en dyb respekt i det enkelte individ og i at se på, hvad den enkelte kan – fremfor hvad han eller hun ikke kan. Altså kunne vi konkludere, at vi arbejder med mennesker med mere” siger Daniel Vedsted, der er kommunikationsmedarbejder på Kofoeds Skole.

Hvis man kigger nøje efter i det nye logo, vil man derfor også kunne se et ansigt. Et ansigt, der ser ud til at smile, selv det måske også kan se lidt anderledes ud.

 

 

Kofoeds første logo

Kofoeds Skole allerførste logoblev tegnet i 1930’erne af Viggo Guttom-Petersen. Symbolet er siden blevet moderniseret i 2004.
Men om skolens første logo, sagde grundlægger Hans Christian Kofoed:

‘Bomærket udtrykker det inderste i hele Skolens Arbejde – Vi skal være med til at lære Mennesker at skærme om det værdifuldeste i Menneskehjertet: ”Livsflammen!”
Den er som Retfærdigheden: Den fortærer alt det uægte, som klæber ved Menneskelivet!
Den er som Solen: Den varmer, giver Liv og Styrke!
Den er som Faklen: Den viser Vej gennem Menneskelivets Mørke og Ubegribeligheder.’

 

gammel_logo