Lotte er frivillig i Kofoeds Skoles socialeøkonomiske butikker og har været det i mere end et halvt år nu. Her kan du høre hende fortælle hvorfor valget faldt på lige netop Kofoeds Skole.

‘Jeg holdt op med at arbejde for 4 år siden og så har jeg altid støttet Læger Uden Grænser og haft sponsorbarn og sådan noget, men lige pludselig måtte jeg jo sige noget af det fra, da jeg havde færre penge end jeg plejede. Sponsorbarnet beholdt jeg og så kender jeg én, der arbejder på Kofoeds Skole og som altid havde talt så godt om det. Skolen ligger tæt på mig og så tænkte jeg, at jeg kunne tilbyde at komme her en gang om måneden fast og måske også lave noget løst. På den måde giver jeg noget uden at betale for det – og det har jeg været rigtig glad for! Jeg har været her et halvt års tid nu og er helt oppe og ringe hver gang jeg har været på arbejde. Jeg synes jeg har mødt så mange flinke mennesker her.’

 

For Lotte er det, at være frivillig i en butik, faktisk lidt af en drøm der går i opfyldelse:

’ Det der med at stå i en butik er lidt af en drøm, for som barn elskede jeg at lege købmand og drømte om at gøre som voksen. Den drøm får jeg nu udlevet her på Kofoeds Skole! Og så elsker jeg at snakke med folk, give dem en ordentlig behandling og tage godt imod dem og hjælpe dem, hvis de har brug for hjælp. Derudover gør jeg det jo af egen fri vilje, hvilket også er rart, for det giver jo en frihed. Jeg er bare så glad hver gang jeg har været her. Menneskerne er smaddersøde og jeg har kun haft gode oplevelser her.’

De nye og forbedrede forhold, der er på Kofoeds Skole efter ombygningen og butikkerne stod færdig i sommeren 2018, har også spillet en mindre rolle i forhold til at vælge Kofoeds Skole som stedet, hvor hun ville ligge sine frivillige kræfter.

’Jeg tænker tit – hold da op hvor er det bare nogle engagerede medarbejdere der arbejder her. De tager så godt imod mig og er imødekommende, både medarbejdere og elever. Jeg håber og tror på at folk bliver værdsat her. For det føler jeg i hvert fald jeg gør. Hvis jeg var yngre, ville jeg helt sikkert søge fast arbejde på Kofoeds Skole!’

 

På spørgsmålet om hvorvidt hun ville anbefale andre at blive frivillige på Kofoeds Skole, er hun ikke i tvivl.

’Ja ja, det har jeg allerede gjort. Jeg har sagt til folk, at det skal de bare gøre, for jeg synes lige præcis det her sted (Kofoeds Skole) er noget specielt. Jeg ved ikke hvor andre går hen når de er frivillige, men det her sted giver mig virkelig noget. Jeg tror også det med, at man står her sammen med en medarbejder fra Kofoeds Skole, giver et bedre indblik i det sociale arbejde som foregår her hver dag. Den kombination af frivillige og ansatte synes jeg i hvert fald gør, at man supplerer hinanden godt og føler sig som en del af Kofoeds Skole.’

 

Vil du også være frivillig?
Så klik her og se alle ledige frivilligeopslag.