Tirsdag aften d. 20. november var en særlig aften på Kofoeds Skole Aalborg, der ligger i en hyggelig baggård inde midt i byens centrum, nærmere betegnet Ågade 23.

Levende lys i lange baner og en rød løber bød de heldige gæster velkommen. De heldige gæster var heldige, idet alle 51 billetter var udsolgt på 6 dage. Modeshowet har været under planlægning og udarbejdelse hele år 2018. Initiativet til arrangementet kom fra rådmand Mai-Britt Iversen, der selv har været medarrangør af begivenheden.

Forventningerne var høje fra publikums side. I invitationen havde man lovet at alle sanser ville blive involveret. Før modeshowet gik i gang emmede stemningen derfor af latter, hygge og en kærlig forkælelse med hyldeblomst –lime drik med kirsebærtrøffel sponsoreret af Aalborg Chokoladen.

Selve modeshowet blev flot sponsoreret af lokale sponsorer, herunder lys og lyd fra Søren, friske råvarer i form af rejer og hellefisk fra Royal Greenland, professionelle frisører og stylister og et hav af frivillige personer, der enten gik model eller hjalp til bag kulisserne.

Indledningsvis sang foreningen Ikerasaq en smuk grønlandsk korsang, som netop handlede om en kvindes skønhed.

Der var omkring 35 indgange og hver indgang blev introduceret af ikke mindre end skuespiller Flemming Jensen, der blandt andet er kendt i rollen som Lunte fra Nissebanden.

Flemming Jensen har en særlig kærlighed til Grønland og det grønlandske folk og kultur. Det var tydeligt at Flemming Jensens viden om Grønland er mangfoldig og hans lune kommentarer undervejs gav anledning til mange grin og høj latter hos publikum.

Under modeshowet så man Kofoeds Skoles elever sammen med skolens frivillige som modeller men også borgmester Thomas Kastrup Larsen var på podiet og talte varmt om grønlændernes betydning for Aalborg.

Rådmand Mai-Britt Iversen og byrådsmedlem Vibeke Gamst vise sig også som modeller på den røde løber og gjorde en flot figur blandt eleverne.

Undervejs i modeshowet blev gæsterne udsat for at lyset pludselig slukkede. Mystiske væsener dukkede frem fra mørket og som en overraskelse blev der optrådt med traditionel trommedans, hvor elev Terkild Møller førte den grønlandske tromme med åndelighed og kulturel vingesus. Elev Else Johansen dansede smukt og indbydende mens daglig leder Laila Jensen optrådte som den onde, grimme og særdeles skræmmende maskedanser.

Konceptet i modeshowet var netop at kombinere traditionel grønlandsk med det moderne grønlandske og det danske. Man må i høj grad sige at det lykkedes skolens arrangører at komme i mål med deres ambition. Alle gæster var meget imponerede. Modeshowet var en hyldest til Grønland og en kærlighedserklæring til alt det smukke der opstår i mødet mellem det grønlandske og det danske.

Aftenen sluttede med akustisk musik fra to frivillige Judithe og Ane G der sang og spillede til lækker servering af Artic Streetfood sponsoreret af den berømte kok Lars Jeppesen.

Lars Jeppesen havde forkælet gæster, elever og medarrangører med den lækreste mad som uden tvivl satte en flot prik og iét og dermed forenede hele aftenen i en højere enhed.

Kofoeds Skoles butik holdt åben for gæsterne og rygterne ville, at der denne aften blev solgt for mere end man havde turde håbe.

Skolens leder udtaler, at det i sig selv var en livsbekræftende oplevelse, at lykkes med et flot arrangement. ”Et flot arrangement, der viser at man kan stå sammen i Aalborg. At byens politikere virkelig mener det, når de siger, at der skal være plads til alle og virkelig møder op og bakker op, når betydningsfulde events er på tegnebrættet – det skaber en glæde og en begejstring, som vi kan leve længe på” siger en stolt Laila Jensen.

Du kan i øvrigt se et indslag fra TV2 Nord om netop modeshowet på Kofoeds Skole Aalborg her: https://www.tv2nord.dk/nyheder/20-11-2018/1930/socialt-udsatte-gar-catwalk