Kofoeds Skole er ‘Årets Frie Fugl’

19. november 2022 modtog Kofoeds Skole prisen ‘Årets Frie Fugl’.
Kofoeds Skole har modtaget prisen for at fremme en bæredygtig udvikling, samt sætte en dagsorden i måden vi arbejder med mennesker og genbrugsmaterialer på.

Foreningen Frie fugle har siden 1982 arbejdet for en bæredygtig udvikling i samfundet. Det gør foreningen ved at støtte sager som: fremme af cyklisme, reduktion af ressourceforbrug, økologisk jordbrug og beskyttelse af naturen.

Et af de værktøjer Foreningen Frie Fugle bruger i deres arbejde er uddelingen af prisen ‘Årets Frie Fugl’. Prisen gives til personer eller institutioner, der har brugt deres indsigt, fantasi og mod til at finde nye måder at leve og arbejde på. Der lægges vægt på frihed, økologi og livsglæde. I år – 2022 – gives prisen til Kofoeds Skole.

“Baggrunden for, at Kofoeds Skole modtager ‘Årets Frie Fugl’ i 2022 er skolens flotte arbejde med at skabe genbrugsbutik, cykelværksted m.m. og generelt fremme en bæredygtig udvikling. Og så har vi lagt vægt på at Kofoeds Skoles sætter en klar dagsorden både i måden I arbejder med mennesker og genbrugsmaterialer på. Foreningen Frie fugle vil gerne hylde denne indsats. udtalte Signe Weinreich Rasmussen fra Frie Fugle, da hun overrakte prisen til Kofoeds Skoles forstander, Robert Olsen ved en uformel seance lørdag d. 19. november.

13 øre, alt iberegnet

Selve prisen består af 13 øre, alt iberegnet, samt plakaten ‘Tilbage til naturen’ fra 1945 af Storm P., der udstråler foreningens værdier: trangen til at udskille sig fra mængden og søge ny luft og nye omgivelser

Selve begrebet ’13 øre, alt iberegnet’ stammer fra en Robert Storm Petersen monolog. Den kan høres på nettet læst op af skuespilleren Ebbe Rode. Den kan man lytte til på YouTube.

Prisen blev uddelt i forbindelse med foreningens 40 års jubilæum den 19. november 2022