Socialt Sommermarked

Onsdag den 15. juni kl. 12 – 17 inviterer Kofoeds Skole til Socialt Sommermarked på Holmbladsgade 120.

Kom og nyd livemusik og lækker mad, mens du går på opdagelse i de socialøkonomiske boder fra en lang række af byens sociale organisationer. Sommermarkedet er en festdag og fejring af fællesskabet og mangfoldigheden.

Gårdspladsen på Kofoeds Skole til Socialt Sommermarked i 2021

I 2021 blev det Sociale Sommermarked holdt i sensommeren pga. corona (Foto: Michael Magnus Nybrandt)

Gør et kup og noget godt for andre

På dagen vil der være massevis af boder med genbrugsmøbler, redesignede produkter, vintagetøj, loppe og nips, cykler, planter, keramik, brugskunst og meget, meget mere. Alt sammen i boder fra forskellige sociale organisationer i København. Al overskuddet på markedet går til de deltagende organisationers sociale arbejde.

”Socialøkonomi spiller en vigtig rolle i skolens arbejde og pædagogik.” fortæller Kirsten Kaas der er uddannelseschef på Kofoeds Skole. ”Salget af varer bidrager selvfølgelig positivt til vores økonomi, men det har også en stor værdi rent pædagogisk, at skolens elever kan se de ting, som de selv producerer, blive solgt til glade og tilfredse københavnere. Det giver anerkendelse og et øget selvværd. Så ud over, at man får noget lækkert med hjem, så har man også givet et smil på læben hos nogle andre.”

Live-musik og bæredygtigt producerede varer er faste bestanddele af sommermarkedet (Foto: Realdania)

Sammen kan vi mere

I år er det 10’ende gang der afholdes Socialt Sommermarked, og Kirsten Kaas har koordineret arrangementet gennem alle årene. ”Det er efterhånden blevet en ret stor lokal begivenhed med flere hundrede besøgende gæster og vi glæder os til at se en folkefest i fuldt flor, nu hvor vi har rystet coronaen af os.” siger Kirsten Kaas storsmilende.

”Idéen med det sociale sommermarked er at hjælpe hinanden og løfte i flok. Kofoeds Skole har en størrelse og nogle faciliteter, som mange af de mindre organisationer ikke har. Det giver os nogle andre muligheder og dem vil vi gerne dele med andre og vise, at vi kan noget i fællesskab, som vi ikke kan enkeltvis.” fortæller Kirsten Kaas. ” Det handler om at hjælpe de mennesker vi hver især er i kontakt med bedst muligt – det er ikke noget vi konkurrerer om – det er noget vi samarbejder om”.

Mød og støt en lang række sociale organisationer til Socialt sommermarked på Kofoeds Skole (Foto: Realdania)

Praktisk Info

Markedet finder sted onsdag den 15. juni fra kl. 12-17 på Kofoeds Skole på Holmbladsgade 120 og Nyrnberggade 1, 2300 København S

Der er gratis adgang og alle er velkomne.

Foruden Kofoeds Skole kan du blandt andet møde:

  • SAND, de hjemløses landsorganisation
  • Transmogriffen, der arbejder med udsatte, ensomme og psykisk sårbare unge
  • Incita, der arbejder for et mere rummeligt arbejdsmarked
  • FGU Vestegnen – et uddannelsestilbud for unge op til 25
  • N.A.B.O. Center, et aktivitets- og samværstilbud for psykisk sårbare
  • SOVI, der arbejder for meningsfuld beskæftigelse for mennesker med autisme spektrum forstyrrelser, Asperger’s syndrom og ADHD
  • Huset Venture, der arbejder for at skabe arbejdspladser til mennesker med reduceret arbejdsevne

Der vil være livemusik med Orientorkesteret, Salsamagi, Ready Steady Blues Band og mange andre

Du kan læse mere om det sociale sommermarked og tilmelde dig eventen på Facebook.

Det bedste til dig og dine venner

Livemusik, kunst, boder, åbne butikker, mad, underholdning.
Socialt sommermarked på Kofoeds Skole er faktisk alt det bedste – til dig og dine venner. Så hjælp dine venner med at sætte kryds det helt rigtige sted i kalenderen ved at fortælle om det sociale sommermarked på sociale medier – eller de steder du kommer.

Du kan også hente årets plakat ved at klikke på billedet nedenfor.
På forhånd tak for din hjælp.