Æblesæsonen 2019 er over os. I skrivende stund bliver der plukket æbler på livet løs i hele landet. Det samme gælder her på Kofoeds Skole. Kofoeds Mosteri farer i disse dage land og rige rundt for at plukke æbler i haver og plantager. Det er ganske gratis at invitere os til æbleplukning, hvis man har for meget frugt.

Forleden var vi en tur til Fjenneslev. Her havde malerfirmaet De Grønne Malere, inviteret os til at komme og plukke, hvad de havde hængende tilbage af årets høst. Med til at plukke, var Kofoeds Skoles Redesign-værksted, der troppede op med hele 17 elever og medarbejdere. Det blev til æbler til ca. 400 flasker lækker Storbymost.

Et bæredygtigt samarbejde

For Elisabeth Hansen, der er en af ansigterne bag De Grønne Malere, giver det rigtig god mening at donere deres overskudsæbler til Kofoeds Skole. Selv siger hun:

‘Sidste år (2018 red.) gik de fleste af vores æbler til. Så vi har prøvet at finde et godt sted at få dem afsat. 
Vi (De Grønne malere, red.) har en stærk bæredygtig og social profil, og vi ønsker at være med til at gøre en forskel. Vi fordyber os i FN’s verdensmål. Især mål nr. 17, hvor vi forpligtiger os til at skabe partnerskaber for handling. Her er vi særligt glade for samarbejdet med Kofoeds Skole.
Vi har også sendt invitation ud til lokale institutioner. De kan komme her og plukke æbler, nyde naturen og lære lidt om miljø og verdensmål. Brian og jeg, der stiftede De Grønne Malere, var begge hjemløse inden vi fandt vores dejlige sted her i Fjenneslev. Jeg har også tidligere arbejdet i Hus Forbis suppekøkken.
Faktisk var det min svigermor, der sendte mig et link om, at Kofoeds Skole manglede æbler. Og så var dén lige til højrebenet.’