Æblesæsonen er over os og i skrivende stund bliver der plukket æbler på livet løs i hele landet. Det samme gælder her på Kofoeds Skole, hvor vores mosteri i disse dage farer land og rige rundt for at plukke i haver og plantager, som ganske gratis har inviteret os til at komme og plukke hos dem.

Forleden var vi f.eks. i Fjenneslev, hvor malerfirmaet De Grønne Malere, havde sagt, at vi hjertens gerne måtte komme og plukke hvad de havde hængende tilbage af årets høst. Med til at plukke, var Kofoeds Skoles Redesign-værksted, der troppede op med hele 17 elever og medarbejdere. Det blev til æbler til ca. 400 flasker lækker Storbymost.

For Elisabeth Hansen, der er en af ansigterne bag det lille grønne malerfirma, giver det rigtig god mening at donere deres overskudsæbler til Kofoeds Skole. Selv siger hun:

‘Sidste år gik de fleste af vores æbler til, så vi har prøvet at finde et godt sted at få dem afsat. Blandt andet har vi lavet opslag i lokale grupper på Facebook, og der har også været enkelte forbi.
Vi (De Grønne malere, red.) har en stærk bæredygtig og social profil, og vi ønsker at være med til at gøre en forskel. Vi fordyber os især i verdensmålene og mål nr. 17, hvor vi vil forpligtige os til at skabe partnerskaber for handling – og her er vi særligt glade for samarbejdet med Kofoeds Skole.
Vi har også sendt invitation ud til lokale institutioner, om at komme her og plukke æbler, nyde naturen og lære lidt om miljø og verdensmål. Brian og jeg, der stiftede De Grønne Malere, var begge hjemløse inden vi fandt vores dejlige sted her i Fjenneslev – og jeg har også tidligere arbejdet i Hus Forbis suppekøkken.
Faktisk var det min svigermor, der sendte mig et link om, at Kofoeds Skole manglede æbler og så var dén lige til højre benet.’

Denne sæsons most kan allerede nu købes i vores socialøkonomiske butikker i Nyrnberggade på Amager eller i vores webshop, som du kan besøge her.

 

Vil du også donere æbler til os?
Så kontakt os via vores Facebook-side eller ved at sende en mail til: signeu@kofoedsskole.dk