Cirka samme tid næste år, vil fremtidens Kofoeds Skole står færdig og blandt andet inkludere socialøkonomiske butikker, hvorfra der vil blive solgt genbrugstøj, møbler, cykler og re-designede produkter. Men selvom ombygningen kommer til at fylde en del på matriklen i Nyrnberggade, vil organisationens sociale tilbud være åbne gennem hele perioden.

Siden 1974 har Kofoeds Skole ligget på hjørnet af Holmbladsgade og Nyrnberggade på Amager. Dengang som nu, er vi et socialt tilbud, der hjælper hjemløse, arbejdsledige og udsatte mennesker med at hjælpe sig selv til et bedre liv. Der kommer dagligt mellem 500 og 600 mennesker og benytter sig af vores tilbud.

I det kommende tid vil både brugere, naboer og alle andre interesserede dog møde et lidt anderledes Kofoeds Skole, end de er vant til. Denne sommer har vi nemlig påbegyndt en ombygning, der gøre Kofoeds Skole mere bæredygtig og til en mere levende aktiv i bydelen. Vi vil skabe en række socialøkonomiske butikker med salg af genbrugsmøbler, genbrugstøj, re-designede produkter mm. Samtidig flyttes Kofoeds Skoles hovedindgang fra Nyrnberggade til Holmbladsgade. Kofoeds Skole vil derfor i uge 30 2017 påbegynde et større ombygningsarbejde i stueetagen, som skal stå færdigt medio 2018.

Tilbuddene består i hele byggeperioden

Selvom et så omfattende byggeprojekt byder på en hel del udfordringer i dagligdagen, vil alle Kofoeds Skoles sociale tilbud bestå i løbet af perioden. På grund af ombygningerne i stueetagen, lukker vores normale hovedindgang i Nyrnberggade. Der er dog talrige andre muligheder for at komme ind i hovedbygningen. Der er opsat skilte, så det er muligt at finde vej ind til undervisningslokaler, værksteder, Cafe Himmelblå, Rådgivning, bibliotek og internetcafe m.m.

På nedenstående oversigtsbillede kan man danne sig et indtryk af hvordan man vil kunne komme ind og hvor der i en periode vil være byggeplads. Bemærk, at man stadig ville kunne komme ind på skolen via flere forskellige trapper. Samtidig er der opsat ny og opdaterede skilte, der skal sikre at alle besøgende på Kofoeds Skole finder det tilbud eller den afdeling, som de søger.

Kofoeds Skole præsenterede ideerne for naboer og andre nysgerrige på et møde tilbage i 2016. Ombygning og udviklingsplanerne er ligeledes blevet omtalt i Amagerbladet og i Amar’østen.

Er du nysgerrig på at høre, kan du se Kofoeds Skoles forstander, Robert Olsen, fortælle om projektet i dette videolink: https://vimeo.com/205369553