Kofoeds Skole udgiver kunstbog

Det er ikke hver dag, at et socialt tilbud udgiver en rigtig coffee-table bog.
Men det er tilfældet med kunstbogen Kofoeds Skole og Kunsten.

Kofoeds Skole og Kunsten er 136 sider fyldt med flotte og farverige affotograferinger af værker af Hans Scherfig, Henry Heerup, HuskMitNavn og over 80 andre kunstnere, der har lavet kunst på, eller om det sociale tilbud Kofoeds Skole i København. Bogen udkommer den 7. december 2022.

“Lokumskunst” og røverhistorier

Kofoeds Skole og Kunsten tager udgangspunkt i den kunst, som er på det 95 år gamle sociale tilbud Kofoeds Skole i København. Eller værker som relaterer sig til Kofoeds Skoles social – og kulturhistorie. I arbejdet med bogen er der dukket historier og anekdoter op om billedkunst, skulpturer, tegninger, fotografier, litteratur og musik på Kofoeds Skole, som strækker sig helt fra 1700-tallet og frem til i dag.

En stor del af disse ‘røverhistorier’ ledsager affotograferingerne af værkerne i bogen. Her i blandt historien om da en studentermedhjælper fandt et forsvundet serigrafi af Richard Mortensen på et toilet på Kofoeds Skole. Den historie blev selve startskuddet for arbejdet med bogen.

Kofoeds Skole og Kunsten

Kunsten har altid fyldt på det sociale tilbud – både på skolens vægge og som pædagogisk aktivitet. Kreative aktiviteter indenfor f.x. musik, billedkunst og keramik har været en fast del af Kofoeds Skoles kursusudbud til mennesker i udsatte positioner siden 1970’erne.

Robert Olsen , forstander på Kofoeds Skole og forfatter til Kofoeds Skole og Kunsten, udtaler:
”Bogen viser på fornemmeste vis den æstetiske dimension der er i det sociale arbejde på Kofoeds Skole og giver et billede af den relation, som altid har været mellem det sociale tilbud Kofoeds Skole og kunsten. Og så er resultatet blevet en ualmindelig smuk bog”

Torben Pedersens smukke affotograferinger af værkernes fine detaljer flettes levende sammen med skolens historie af Kofoeds Skoles forstander, Robert Olsen og kunsthistoriker Amanda Blomqvist. Claus Due Studios skarpe beskæringer og layout binder det hele sammen, pirrer nysgerrigheden og løfter det hele til nye højder.

Kom til reception for vores kunstbog

Kofoeds Skole og Kunsten udgives af Kofoeds Skoles Forlag den 7. december 2022 i forbindelse med Julemarked på Kofoeds Skole.

Vi holder reception kl. 14.00 på Produktionsværkstedet på 2. sal på Kofoeds Skole, Holmbladsgade 120, 2300 København S.

Bogen vil kunne købes i Kofoeds Skoles socialøkonomiske butikker i Nyrnberggade på Amager, samt enkelte andre steder – fra den 7. december 2022.

Udgivelsen er støttet af Ny Calsbergfondet.

Fakta:
Kofoeds Skole og Kunsten (Kofoeds Skoles Forlag, 2022)
136 sider, Hardcover
Pris: 300 kroner
Bogen udgives af Kofoeds Skoles Forlag og kan købes i Kofoeds Skoles socialøkonomiske butikker i Nyrnberggade på Amager.

Forfattere – Robert Olsen og Amanda Blomqvist
Fotograf – Torben Petersen
Layout – Claus Due Studio