Køb julegaver med god samvittighed til årets julemarked på Kofoeds Skole

Onsdag den 7. december er der julemarked på Kofoeds Skole. Vi slår dørene op til en hyggelig dag med julestemning på hele skolen. Gå på julegavejagt i de socialøkonomiske butikker. Find unikke produkter i skolens værksteder. Varm dig med et glas æble-glögg i skolens haver og nyd musik og mad i Café Himmelblå på 3. sal.

Julen er en særlig tid på det sociale tilbud Kofoeds Skole. Ikke mindst på grund af skolens egne traditioner. For i starten af december afholder det sociale tilbud deres traditionsrige julemarked.

På Kofoeds Skole kommer årligt omkring 3600 ‘elever’ – mennesker med forskellige udfordringer der gør, at de – for øjeblikket – ikke har mulighed for at deltage i samfundet på samme vilkår som de fleste. På skolen indgår de i uddannelses- og arbejdsfællesskaber, hvor de arbejder med at forbedre deres livssituation. Det handler både om at lære nye kompetencer, eller deltage i sociale fællesskaber – men også i høj grad at genopbygge selvtillid. Her spiller Julemarkedet en vigtig rolle.

“Julemarkedet er en vigtig begivenhed på Kofoeds Skole” fortæller Kirsten Kaas, der koordinerer de mange aktiviteter på tværs af skolen ”Salget af varer bidrager selvfølgelig positivt til vores økonomi, men det har også en stor værdi rent pædagogisk, at skolens elever kan få lov at vise deres ‘arbejdsplads’ frem og se de ting, de selv producerer på værkstederne og i undervisningen, blive solgt til glade og tilfredse kunder. Så ud over, at man kan få ordnet julegaveindkøbene, så har man også givet et skulderklap til en der har brug for det. Og dét er da i julens ånd”

Coronafrit julemarked med hyggegaranti

Det er første gang siden 2019, at julemarkedet kan afholdes ‘som det plejer’. I 2020 var det aflyst på grund af corona og i 2021 måtte det afvikles med restriktioner, mundbind og dørvagter. Men i år er der lagt op til en julefest ‘som i gamle dage’.

Der er aktiviteter på hele matriklen, når værksteder, butikker og atelierer holder ‘åbent hus’. Flere af skolens musikgrupper skal optræde og der vil være åbent i skolens galleri, hvor man kan købe originale værker af Claus Schmidt – der for øjeblikket udstiller på skolen. Skolens kantine – Café Himmelblå på 3. sal – serverer julemiddag og i det sociale madhus og haverne vil der være suppe og lun æble-glögg.

Så der er noget for enhver smag og nærmest garanti for at få en hyggelig eftermiddag.

Julemarked på Kofoeds SKole i 2021blev afviklet med mundbind og forsamlingsloft på grund af coronarestriktioner

I 2021 måtte Julemarkedet gennemføres med mundbind og corona-restriktioner. I år glæder medarbejdere og elever sig til at kunne se hinandens og kundernes julesmil

Juleshopping med god samvittighed

I de socialøkonomiske butikker i Nyrnberggade 1 er der rig mulighed for at finde årets julegaver, eller en kuriositet til gavelegen til årets julefrokost. Og man kan ‘shoppe amok’ med god samvittighed. Varerne i den store tøjbutik, i møbelafdelingen og i cykelhandleren er genbrug af høj kvalitet. Produkterne fra skolens værksteder er produceret af genbrugsmaterialer og egne råvarer.

Al overskud fra Julemarkedet går til Kofoeds Skoles arbejde med socialt udsatte mennesker i Danmark.

Praktisk info

Hvad: Julemarked på Kofoeds Skole
Hvem: Alle er velkomne. Der er gratis adgang
Hvor: Nyrnberggade 1, 2300 København S.
Hvornår: Onsdag 7. december kl. 13 – 18

Tilmeld dig Julemarked på Kofoeds Skole på Facebook og følg med i nyheder om aktiviteter og tilbud.

Plakat for Julemarked på Kofoeds Skole 7. december 2022

Plakat: Kofoeds Skoles Medieværksted Fotograf: Hasse Borg Søegren