Den islandske leder af Kofoeds Skole Nuuk, Gujo Thorsteinsson, fik i sidste uge tildelt  Falkeordenen.

Den islandske præsident, Gudni Th. Johannesson, og frue, Eliza Reid, fløj mandag fra Reykjavik til Nuuk. Her var kalenderen fyldt til bristepunktet med adskillige møder og besøg rundt om i den grønlandske hovedstad.

Et af det første punkter på programmet, fandt sted mandag eftermiddag til en ceremoni i Hans Egede Hus, hvor den islandske præsident overrakte Falkeordnen til Kofoeds Skole Nuuks leder, Gujo Thorsteinsson. Både han og hustru, Bendo Thorsteinsson, fik her tildelt Falkeorden for deres arbejde for at fremme det folkelige samarbejde Island og Grønland imellem. Tilstede var Gujo og Bendos store familie af børn, børnebørn og svigerbørn.

Præsidenten havde ønsket at besøge Kofoeds Skole Nuuk og det blev programsat til om onsdagen. Efter et kort oplæg fra Gujo om skolen og dens virke fik præsidentparret en rundvisning, hvor de mødte både elever og ansatte. Rundvisningen blev rundet af i skolens kantine, hvor gæsterne modtog gaver som var lavet af eleverne selv. Præsidenten nævnte, at en af værkerne ville blive hængt oppe på deres hjem Bessastadir, hvor prominente gæster ville se dem. Og det er jo til tider ikke hvilke som helst gæster som besøger.

Til sidst holdt den islandske præsident en meget populær tale, hvor han blandt andet læste op på grønlandsk med en stort tak til os alle. Dette udløste selvsagt stor begejstring og et trefoldigt hurra for præsidenten og hans kone.

Kort om Falkeordenen
På ordenen er der et billede af en falk, og i kongebrevet står der blandt andet: Det har forekommet os rigtigt, med henblik på at kunne tildele de mænd og kvinder, indenlandske og udenlandske, som på den ene eller anden måde har overgået andre i at styrke fædrelandets hæder og kår, en officiel udmærkelse, at indstifte en islandsk orden, som vi ønsker skal kaldes “Den islandske falk”. Islands konge var den første stormester af Falkeordenen, der har fem grader, fremgår det af hjemmesiden for den islandske præsident.