Hebba med neglene

Hebba er uddannet fra CBS og har lange naturlige negle. Hun er vild med neglekunst, og deler billeder af sin kunst på Instagram. Dét gør hun på et niveau, så hun for nylig vandt en international konkurrence for naturlige negle med over 3000 deltagere. Hebba er også tidligere stofmisbruger og elev på Kofoeds Skole.

Fra bogholder til socialt værksted

Stofmisbruget endte med, at Hebba sagde sit job op som bogholder og kom i et afvænningsforløb. ”Det er ikke afvænningen der er det svære – det er perioden bagefter, hvor du føler dig ensom og hele tiden har stoffer på hjernen.” fortæller hun. På misbrugscenteret foreslog Hebbas behandler hende derfor at blive elev på Kofoeds Skole. Hun har nu været clean i tre år.

I starten var det svært at komme på Kofoeds Skole. Hebba skammede sig over sin historie og frygtede, at hun igen og igen skulle forklare, hvorfor hun var på skolen. Men i værkstedet Køkkenhaven mødte hun andre elever med lignende historier. ”Vi har alle sammen noget i bagagen. Din historie er en del af dig og her får du lov at komme som du er. Du skal ikke forsvare, eller forklare dig. Der er fællesskab og noget at stå op til om morgenen.” fortæller Hebba ivrigt. Her lærte hun at lægge skammen fra sig.

Hjælp til selv-hjælp

Neglekonkurrencen NailsLong går ud på at gro sine negle i et helt år og løbende dele billeder af dem på sin konkurrence-profil. Der bliver slået hårdt ned på, hvis man prøver at snyde – for eksempel med falske negle af akryl. For Hebba har det altid været vigtigt at præstere. Hun elsker at konkurrere og har tidligere trænet meget. At deltage i neglekonkurrencen var derfor oplagt for hende og fællesskabet i Køkkenhaven har været vigtigt for at gennemføre.

Omkring oktober, hvor neglene var godt lange, var Hebba lige ved at droppe konkurrencen. Heldigvis har hun gode mennesker omkring hende der kunne støtte. Hendes kæreste Tipu, der også er elev i Køkkenhaven og hendes forældre, som hun bor hos, har været en uundværlig hjælp for hende – og så en god portion selvdisciplin. ”Der er mange ting man ikke kan med negle på 6 – 7 cm” griner Hebba. ”Jeg gjorde det jeg kunne selv og så var folk rigtig søde til at hjælpe”.

Verdens bedste negle

185.000 stemmer i neglekonkurrencen indbragte hende kåringen som ’Worlds Best Nails 2021’ – der var 90.000 point ned til 2. pladsen. Udover 1. præmien på 50 £ har hun også modtaget tæt på 20.000 kroner i donationer fra fans, som har villet vise deres opbakning. ”Jeg ville ikke kunne have gjort det her for tre år siden. Der har jeg virkelig fået meget ud af, at være elev på Kofoeds Skole, som gør at jeg kan mere selv nu.” I dag kommer Hebba på Kofoeds Skole 2 – 3 dage om ugen. Resten af tiden er hun frivillig barrista i den socialøkonomiske virksomhed Kaffe Karma og arbejder som statist i film og reklamer, hvor hun håber på at gøre karriere.

Du kan se mere af Hebbas neglekunst på https://www.instagram.com/hebzy_/

Læs mere om, hvordan du bliver elev på Kofoeds Skole her: https://menneskermedmere.dk/blivelev/

Foto af Hebba og Tipu: Hasse Borg Søegren, Fotos af negle: Hebba