I Grønland har der den seneste tid været afholdt Artic Circle Race, som er et løb på 160 kilometer over tre dage med overnatning i telt i ødemarken – af og til i temperaturer ned til minus 30 grader C. Det er ikke uden grund, at Arctic Circle Race er udråbt til verdens hårdeste langrendsløb.

Blandt dette års mange deltagere, er Helga Mikiika Andersen Iversen, der til daglig arbejder på Kofoeds Skole Nuuk. Allerede i sidste uge tog hun afsted til Sisismiut som er en by nord for Nuuk, for at forbedrede sig. Men sig havde hun naturligvis alt sit udstyr – heriblandt en jakke med Kofoeds Skoles logo printet på brystet:

‘Idag løb jeg mig en tur for at hente jakken i ReneDesign, som har trykt logoerne gratis. Tak til min arbejdsgiver Kofoeds Skole Nuuk, som har støttet mig med min træning til ACR. Ikke mindst tak til InFashion, som har sponsoreret jakken. Jeg vil nyde turen i Arctic Circle Race med hele pakken, op- og nedturene i følelses registret, den storslåede og til tider barske natur og ikke mindst stemningen i hele Sisimiut og campen. Jeg vil tænke på vores elever på Kofoeds Skolen. Jeg er meget taknemlig for at kunne arbejde med socialt udsatte mennesker. Det er aldrig for sent at handle, for at få et bedre liv ❤’

Sådan lød det fra Helga selv i dagene op til løbet. I weekenden lykkedes det hende så at gennemføre løbet.
Undervejs blev der sågar tid og plads til refleksioner om livet – og ikke mindst arbejdet på Kofoeds Skole Nuuk:

‘Det betyder så meget at man trives på arbejdet. Når man trives godt, får man lyst til at udvikle sig fysisk og mentalt. I løbet af de 3 år jeg har været ansat i Kofoeds Skole Nuuk, har vi som gruppe altid haft forskellige mål. Vi er f.eks. startet på fitness og svømning med eleverne. Arbejdet med socialt udsatte mennesker, er en meget interessant opgave som skal løses sammen. Meget søde og rare mennesker, som har brug for støtte og vejledning.

I år var jeg med til Arctic Circle Race i Sisimiut. Jeg løb 100km på langrend fordelt på 3 dage. Der findes en camp ude i naturen, hvor man overnatter i uopvarmet telte. I år var det ekstreme vejrmæssige forhold med vind og sne, så der var ikke rigtig noget løjpe på første dagen. Men alle deltagerne plus de frivillige hjælpere, holdt gejsten og humøret oppe. Kæmpe oplevelse og gode minder at tage med hjem.

Under hele turen, var jeg meget taknemmelig over mit arbejde. Tænkte på mine elever. Refleksion over livets skrøbeligheder. Men også opturene, som kan nås med støtte og opbakning.Så tak til vores elever og Kofoeds Skole Nuuk.

Her fra Kofoeds Skole i København ønsker vi Helga et stort tillykke med den imponerende bedrift.