Traditionen tro lægger Kofoeds Skole onsdag den 14. juni fra kl. 12-17 hus til Det Sociale Sommermarked, hvor en række af byen sociale organisationer går sammen om at lave byens mest sociale sommermarked.

En festdag for “de små”
Det Sociale Sommermarked kører efterhånden på sin femte sæson på Kofoeds Skole, og år efter år er antallet af organisationer og besøgende bare vokset og vokset. Den oprindelige idé gik på at lave et marked, hvor mange af de mindre sociale tilbud og organisationer kunne sælge hjemmelavet håndværk til fordel for deres egen organisation. Det er med årene blevet til en stor årlig lokal begivenhed med op mod 600 besøgende gæster.

Socialøkonomi på den sociale måde
Siden grundlægningen af Kofoeds Skole i 1928, har socialøkonomi spillet i vigtigt rolle i skolens arbejde og pædagogik. For ikke nok med, at salget af varer bidrager positivt til skolens økonomi, så har det også en stor værdi rent pædagogisk, at skolens brugere kan se de ting, som de producerer i et af skolens mange værksteder, blive solgt til glade og tilfredse københavnere.

Al overskuddet på markedet går som sagt til den respektive organisations sociale arbejde.

Markedet byder blandt andet på:
– Vintagetøj og genbrugsmøbler
– Planter, krydderurter og andet grønt
– Livemusik og underholdning
– Kunsthåndværk
– Et stort loppemarked
– Madboder

De deltagende organisationer i år er (foruden Kofoeds Skole): Aktivhuset Freya, Drys Ind, Fabrikken, Fountain House, k-u-b-a, Møllen, Nabocenter Amager, Projekt Offside, SAND Hovedstaden og Transmogriffen.

Markedet finder sted onsdag den 14. juni fra kl. 12-17 på Kofoeds Skole i Nyrnberggade 1, 2300 København S – og er naturligvis åbent for alle!

Du kan læse mere om Det Sociale Sommermarked 2017 i Facebook-begivenheden her.

Og ja – vi tager MobilePay!

Du kan downloade plakaten til markedet her.