Kom til affaldsindsamling i Amager Øst

Fra den 20. – 26. marts løber Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling af stablen. Her går frivillige i hele landet sammen om at befri naturen og deres lokalområder for henkastet skrald. På Amager inviterer Kofoeds Skole til affaldsindsamling på de grønne områder omkring Holmbladsgade.

Der er lagt op til den helt store forårsrengøring, når tusindvis af frivillige borgere i uge 12 trækker udendørs for at luge ud i de store mængder affald, der ligger og flyder i naturen og på gader og stræder. Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling er lige om hjørnet, og igen i år inviterer foreninger, virksomheder, sportsklubber, familier m.fl. på lokale indsamlinger i hele landet.

Vi har meget at tilbyde hinanden

På Amager inviterer Kofoeds Skole til skraldejagt på de grønne områder nær Holmbladsgade torsdag d. 23. marts kl. 13:00 – 15:30. Robert Olsen, forstander på Kofoeds Skole, ser frem til et par hyggelige timer, hvor vi samles om at rydde op i den lokale natur: ”På Kofoeds Skole kan vi godt lide, at passe på tingene. Det er en vigtig opgave – at passe på hinanden og at passe på vores miljø – f.eks. ved at reducere skrald i naturen. Når vi har den samtale, så er der nogen der bliver bekymret for om vi kan få alle med på vognen. Det vil vi gerne vise, at vi kan. Vi skal og vil tage vores del af ansvaret.”

Alle er velkomne til at deltage i affaldsindsamlingen på Amager Øst – ikke kun de der har en tilknytning til Kofoeds Skole. Vi håber at mange naboer og lokale vil benytte sig af den mulighed. Det er nemlig sundt at mødes og gøre noget i fællesskab. “De mennesker der deltager i Kofoeds Skoles tilbud kommer med udfordringer, som gør, at de – for øjeblikket – ikke kan deltage i samfundet på samme vilkår som de fleste. Vi støtter dem i at møde samfundet. Og samfundet i at møde dem. Vi har meget at tilbyde hinanden, når vi lærer at tale sammen.” uddyber Robert Olsen.

Alle kan gøre en forskel

Det er første gang at Kofoeds Skole deltager i Affaldsindsamlingen og det ligger måske ikke lige for, at en organisation, der arbejder med nogle af samfundets mest udsatte mennesker, skal samle skrald i lokalområdet. “Bæredygtig adfærd og levevis er en integreret del af arbejdet på Kofoeds Skole. I skolens tilbud arbejder vi med genbrug og upcycling. Vi sorterer vores affald på vores egen miljøplads, så mest muligt kan genanvendes. Og i vores kantine arbejder vi aktivt med at reducere madspild. At deltage i Affaldsindsamlingen og vise, at vi alle kan være med til at gøre en forskel lokalt, er en naturlig forlængelse af det arbejde.” siger Robert Olsen, som er spændt på, hvor meget affald der kan samles. “Vi tager vores store vægt med, som vi ellers bruger i vores æblemosteri. Det er jo meget sjovt, at nå et højt tal – men det bedste ville jo være, hvis der ikke er så meget affald at samle”

På landsplan blev det sidste år til intet mindre end 97 ton affald – herunder 350.000 stykker engangsemballage.

Kofoeds Skole holder affaldsindsamling på de grønne områder nær Holmbladsgade – Jenagade, Prags Boulevard og Kløvermarken m.m. – torsdag d. 23. marts. Indsamlingen begynder kl. 13.00 ved Kofoeds Cigar i gården på Kofoeds Skole. Her vil der blive udleveret sække, handsker og en kop kaffe. Tilmelding er ikke nødvendig, men husk at tage passende tøj på til vejret.

Hjælp os med at kæmpe for et Danmark fri for affald.

Affald er et stort problem i Danmark. Og en del af affaldet ender desværre i vores natur. Kom og vær med i affaldskampen, når vi samler affald ind på de grønne områder omkring Kofoeds Skole og Holmbladsgade.

Hvad: Affaldsindsamling i Amager Øst

Hvornår: Torsdag d. 23. marts kl. 13:00 – 15:30

Hvor: Vi mødes ved Kofoeds Cigar i gården på Kofoeds Skole, Holmbladsgade 120.

Praktisk information: Vi udleverer udstyr, kaffe, snacks og god stemning – Husk selv tøj til vejret.

Affaldsindsamling i Amager Øst - torsdag d. 23. marts. 2023 kl. 13:00 - 15:30
Affaldsindsamling i Amager Øst - torsdag d. 23. marts. 2023 kl. 13:00 - 15:30 - Mødested ved Kofoeds Cigar