Kom til affaldsindsamling i Amager Øst

Fra den 8. – 14. april løber Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling af stablen. Her går frivillige i hele landet sammen om at befri naturen og deres lokalområder for henkastet skrald. På Amager inviterer det sociale tilbud Kofoeds Skole til affaldsindsamling på de grønne områder omkring Holmbladsgade.

Foråret bringer fællesskab og grønne initiativer til Amager! Kom og vær med til at gøre en forskel for vores lokalområde ved at deltage i affaldsindsamlingen den 8. april kl. 12:30 – 14:30. Her rydder vi op på de på de grønne områder nær Holmbladsgade. Affaldsindsamlingen er arrangeret af det sociale tilbud Kofoeds Skole.

Det bliver hyggeligt og meningsfuldt at samles om at rense vores natur. Alle er velkomne til at deltage – det handler om at være sammen og bidrage til et bedre miljø. Lad os vise, at vi kan løfte ansvaret sammen!

Vi har meget at tilbyde hinanden

Robert Olsen, forstander på Kofoeds Skole, ser frem til et par hyggelige timer, hvor vi samles om at rydde op i den lokale natur: ”På Kofoeds Skole kan vi godt lide, at passe på tingene. Det er en vigtig opgave – at passe på hinanden og at passe på vores miljø – f.eks. ved at reducere skrald i naturen. Vi håber at mange naboer og lokale vil komme og være med. Det er nemlig sundt at mødes og gøre noget i fællesskab. De mennesker der deltager i Kofoeds Skoles tilbud kommer med udfordringer, som gør, at de – for øjeblikket – ikke kan deltage i samfundet på samme vilkår som de fleste. Vi støtter dem i at møde samfundet. Og samfundet i at møde dem. Vi har meget at tilbyde hinanden, når vi lærer at tale sammen.” uddyber Robert Olsen.

Vi skal slå rekorden

Det er kun anden gang at Kofoeds Skole arrangerer en lokal affaldsindsamling.

“Sidste år var første gang vi gjorde det her. Ideen kom fra én, som kommer fast i vores tilbud, og så tænkte vi, at det var et forsøg værd. Vi vidste slet ikke, hvad vi skulle forvente. Men man må sige at det blev en succes” fortæller Marianne Thejls, som koordinerer affaldsindsamlingen og til daglig leder to af Kofoeds Skoles socialpædagogiske værksteder. I 2023 samlede de knap 50 deltagere i Kofoeds Skoles affaldsindsamling 158,7 kilo skrald på to timer.

Vi skal da se om vi kan gøre det endnu bedre i år” fortæller Marianne Thejls med et grin. “Vi tager vores store vægt med, som vi ellers bruger i vores æblemosteri. Det bedste ville jo være, hvis der ikke er så meget affald at samle – men når ét er sagt, så er det jo sjovt, at nå et højt tal. Bæredygtig adfærd og levevis er en integreret del af det pædagogiske arbejde på Kofoeds Skole. At deltage i Affaldsindsamlingen og vise, at vi alle kan være med til at gøre en forskel lokalt, er en naturlig forlængelse af det arbejde. Det hænger godt sammen med at vi skal til at have en genbrugsplads på vores område. Og så er det megafedt at lave noget sammen. På tværs af værksteder og sammen med vores naboer.”

Sådan deltager du

Kofoeds Skole holder affaldsindsamling på de grønne områder nær Holmbladsgade – Jenagade, Prags Boulevard og Kløvermarken m.m. – mandag d. 8. april. Indsamlingen begynder kl. 12.30 ved Kofoeds Cigar i gården på Kofoeds Skole på Holmbladsgade 120. Her vil der blive udleveret sække, handsker og en kop kaffe. Du behøver ikke tilmelde dig på forhånd. Bare duk op og vær med – og husk at tage passende tøj på til vejret.

Hjælp os med at kæmpe for et Danmark fri for affald.

Affald er et stort problem i Danmark. Og en del af affaldet ender desværre i vores natur. Kom og vær med i affaldskampen, når vi samler affald ind på de grønne områder omkring Kofoeds Skole og Holmbladsgade.

Hvad: Affaldsindsamling i Amager Øst

Hvornår: Mandag d. 8. april kl. 12:30 – 14:30

Hvor: Vi mødes ved Kofoeds Cigar i gården på Kofoeds Skole, Holmbladsgade 120.

Praktisk information: Vi udleverer udstyr, kaffe, snacks og god stemning – Husk selv tøj til vejret.

Affaldsindsamling i Amager Øst - mandag d. 8. april 2024, kl. 12:30 - 14:30 ved Kofoeds Skole